2016/09/12

Én vs elte-s adminok


Első egyetemi napom nem indult zökkenőmentesen (enyhén szólva). ><"
Gondoltam, jó hamar odamegyek, fél tízre, így lesz félórám elrendezni magam meg ilyesmik. Megérkeztem, és elkezdtem a szaktársaimmal beszélgetni, majd észrevettük, hogy be kellett volna már menni. Hát elkések az első előadásról, nem is én lennék...
A nagy (kb ötszázfős) előadóban nem viccelek, volt negyven fok és sokkal-sokkal több ember, mint kellett volna. Ja és tanár sehol, pedig tíz óra múlt tíz perccel. Negyedkor megjelenik egy ősz tantóbácsi, na végre. Lemegy az asztalhoz és elkezdi az órát... angolul.
Hát, ez nem tűnik filozófiatörténetnek.
Kiderült, hogy (erre a tanárunk is rámutatott) a fantasztikus adminisztráció tette azt lehetővé, hogy egy előadóba két megtartandó óra volt beírva, egyszerre. 
Végül jött megmentőnk, a filótöris tanár, és átvezetett minket egy másik helyre, ahol igaz, hogya földön is hallgató ült, annyira nem volt hely, és félórás késéssel ugyan, de elkezdődhetett életem első egyetemi órája. 
Két előadásom volt, filozófia meg angol nyelvtudomány és mindkettőnél teljesen normális a tanár, bár kicsit brutális az az angol nyelvtan, de legalább csak fél évet kell kibírni belőle.
Őszintén szólva nem hittem volna, hogy ennyire kikészülök attól, hogy kettő és fél (!) órát kell csak bent lennem, de úgy érzem, nehezebb lesz ez a visszaszokás, mint hittem. Pedig tízre járok, meg tizenkettőre egész héten, szóval... ez az én hibám, nem tudok időben elaludni. :D
Holnap jön a lényeg, a kínai nyelvgyak, úristen, már nagyon kíváncsi vagyok, már megvan a tankönyvem is, belenéztem és basszus, nem vagyok normális, nem az volt az első gondolatom, hogy hogy a fenébe fogom megtanulni ezeket leírni, hanem hogy vajon milyen sorrendben kell meghúzni majd ezt meg azt a vonalat... (kínai írásnál számít, hogy a jelet hogyan írod, elvileg erre is figyelnünk kell majd).
Amúgy bocsánat, hogy ennyit írok a suliról, de majd szépen elapadnak az ezzel kapcsolatos bejegyzések, csak hát ez még új dolog, nyilván ezzel foglalkozom. De tervezek majd bőr- meg hajápolással kapcsolatos posztokat, illetve lehet, hogy csinálok majd egy olyat, hogy "művészkedések" és bemutatom a kis kreatívkodásaimat. Majd még meglátjuk, hogy lesz, de addig is, frissensült egyetemista puszil mindenkit! xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése