2016/10/12

Pendrive és brownie


Tegnap levizsgáztam. Előtte ötször kellett a mosdóba mennem, de megérte, mert szerintem elég jól sikerült. :D Álmomból felébresztenek, akkor is le tudnám már írni a pekingi opera írásjegyet. 
Na jó, igazság szerint ez csak egy zh volt, az eddigi anyagokból, csak a tanárnő hívta negyedéves vizsgának. De attól még para volt, nagyon is. ><"
Na, de túléltem, jó hamar hazamehettem (fél 12-kor!), beléptem az ajtón, és jött egy üzenet kedvesemtől, hogy lehetne-e azt, hogy én most megragadok egy pendriveot és beviszem neki a BME-re. Hát mi sem természetesebb. Úgyhogy pendrive táskába, kifordultam a lakásból, és fél óra villamosozás után a kis kezébe nyomtam. Azzal a szöveggel, hogy jön egy granderrel majd valamikor a KFC-ből. :D Cuki volt, hálás volt, meg minden, én meg utólag elgondolkodtam azon, hogy mennyire természetes volt ez a dolog nekem, hogy nem mérgelődtem, hanem csak röhögtem egyet magamban, hogy de bolond, hogy otthon hagyta a sajátját, és már néztem is a villamosmenetrendet. Hát szeretem, na.
Édesanyámnak szülinapja van ma, és én vagyok a tortafelelős. Az a poén, hogy csak egyfajta tortát tudok, ami igazából süti tortaformában sütve, de az veri a szüleim minden receptjét. Na, hát ez az én világhíres brownie-tortám :D És ami még viccesebb, hogy olyan egyszerű, hogy az szinte sírnivaló, a legextrább dolog, ami kell bele, az a kakaópor. :D Leírom ide gyorsan, mert tényleg nagyon könnyű, egyszerű és hálás kis desszert, ajánlom mindenkinek, aki szereti a csokit bármilyen formában. 

Hozzávalók: 
  • egy kb 2 decis bögre
  • egy bögre kristálycukor
  • két tojás
  • fél bögre holland kakaópor
  • 12,5 dkg vaj
  • fél bögre liszt
  • vaníliaaroma/vaníliás cukor/vaníliarúd kikapart magja
  • egy csipetnyi só
  • kivajazott, kilisztezett sütőforma (jénai is jó)


A vajat lágyra melegítjük, és hozzákeverjük a kakaóport (nagyon pepecs munka, nagy tálat ajánlok a keveréshez!). Egy másik tálban összekeverjük a két tojást a cukorral, sóval, vaníliával. Ezután a két keveréket összedolgozzuk, majd az így kapott masszához apránként hozzádolgozzuk a lisztet. Egy kivajazott, kilisztezett formába öntjük a masszát, és 180 fokon kb. 20 percig sütjük. 
Tipp: a sütési időt saját tapasztalat alapján adtam meg, de ha biztosra akartok menni, vegyetek egy fogpiszkálót, és szúrjátok meg a sütit, hogy a pálca a közepéig bemenjen: ha egy kicsit rajtaragad a fogpiszkálón a csokis massza, akkor kell kivenni, ugyanis ekkor még folyik a belseje, és ez a brownie lényege. 
Magában is isteni, de "köretként" vaníliafagyit, esetleg málnát ajánlok.
Jó étvágyat!
Na, remélem, meghoztam a kedveteket egy kis sütögetéshez. Nem a legegészségesebb desszert, de egyszer mindenképpen megéri elkészíteni! Nálunk nagy sláger lett.
Most, hogy ilyen szépen leírtam, megyek is, és elkészítem, csak kétszer ennyi alapanyagból, hogy beleférjen a szép, nagy tortaformánkba. ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése