2017/01/23

Az ember lánya tervez


Úgy döntöttem, csinálok egy listát arról, mit szeretnék megvalósítani ebben az évben. Mielőtt elkezdene mindenki ijedezni, hogy szokásos újévi fogadalmak következnek, megnyugtatok mindenkit: ezek elég specifikus dolgok, nem a szokásos "életmódotváltokésezentúlnemeszekszénhidrátotésmindennapsportolok" cucc.
Szerintem nincs azzal gond, ha az ember leírja, időről-időre, hogy a közeli/távoli jövőben mit szeretne megvalósítani, sőt! Évente többször lehetne ilyen listát készíteni, nem kell ezt az új naptári évhez kötni, hiszen minden embernek máskor zárulnak és nyílnak időszakok az életében.
Hát akkor lássuk:

 • bekerülni specializációra - első és legfontosabb cél; a hetvenből tizenötöt vesznek fel, szóval kepeszteni kell (május-április körül lesz vizsga)
 • visszaszokni a nem kenyérevésre - ezt egy időben nagyon jól sikerült tartani, csak aztán jött az egyetem...
 • találni valami mozgásformát, amit szeretek és nem hagyom abba egy hónap után (oké, ez eléggé klisés, de ha nem jön össze, búcsút mondhatok a most se létező állóképességemnek)
 • HSK 2 vizsga - kínai vizsga, a kettes szint alapfoknak felel meg (március vége felé)
 • megtanulni főzni normálisan - anya felajánlotta, hogy segít <3
 • fellépni egy szólódallal a zeneiskolám koncertjén és nem meghalni az idegtől közben (április)
Ezek teljesíthetőek, úgy érzem. Majd meglátjuk.:D

Jelenleg fantasztikus irodalmi fogalmakat tanulok angolul, egy élmény, van vagy száz belőlük és szerdán van a vizsga. Yesss.
Egyetemista társaimnak üzenem: használjatok pomodoro timert, ha gondotok akad a tanulnivaló beosztásával! Hasznos kis időmérő, szól neked, hogy mikor tarts szünetet ;)  http://www.marinaratimer.com
Ami a blogot illeti, ha érdekel, miért Cerila a nevem, a rólam menüpontban van egy hülye kis történet róla. :D Ezenkívül kicsit frissítettem a bemutatkozó címkéimen (semmi drasztikus változás), a cseréknél pedig csináltam egy kiemeltek kategóriát, ahova a azok kerülnek, akiket no matter what folyamatosan nézegetek, olvasok. :) és van egy csereszabályzatszerűség is a modulban.
Ennyi mára, most visszatérek az irodalomhoz (lelkesen.........)!

4 megjegyzés:

 1. Hu, ezek nagyon király célok, remélem mindegyiket sikerül majd véghez is vinned, sok sikert hozzá! :) Én is akartam egy ilyen bejegyzést írni, csak aztán elmúlt az újévi időszak és úgy döntöttem, inkább hagyom a fenébe az egészet, de most újból kedvet kaptam hozzá, hogy megírjam. Ki tudja, talán még meg is teszem, elvégre úgyis nagyon ráérek manapság... :D

  Szerdán meg majd szorítok neked a vizsgádhoz! :D Kitartást!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! Én is reménykedem benne :D Örülök, hogy meghoztam a kedvet hozzá! És iiiiigen, aki ügyes, az már letudta a vizsgáit ><"
   Most már annyian írtatok, hogy szurkoltok szerdán, muszáj lesz átmennem! o.O Köszi! ^^

   Törlés
 2. Jaj, az Attack on Titan nagy favorit az animék között. :) Tök jó, hogy az ihlette a neved. :)
  A céljaidhoz meg nagy-nagy kitartás, és hajrá! Én is sokszor gondolkodom hasonló bejegyzésen, de végül sosem jön igazán össze. Talán egyszer... :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Juj, de jó, hogy ennyien ismeritek *-* Köszönm szépen, szükségem lesz rá :D :* Hát hajrá, ha mégis rászánod magad ;)

   Törlés