2017/02/05

App ajánló #1


Már nagyon-nagyon régóta terveztem megírni ezt a sorozatot, nem is tudom, miért húzódott el idáig a dolog. A poszt címe igen beszédes, ezekben az ajánlókban a nem annyira ismert alkalmazásokat (vagy legalábbis szerintem nem ismert, de kiabáljatok, ha tévedek) fogom bemutatni, mindig egyet-egyet, amelyet én is használok és szeretek, mert szórakoztatónak és/vagy hasznosnak találom. :) Ezeket az alkalmazásokat androidos telefonon használom, a Google Play áruházból letölthetőek, nem vagyok benne biztos, hogy megtalálhatóak-e az AppStore-ban.

Így keresd: "Calm"
Az első bejegyzés a "Calm" nevű alkalmazásnak lett szentelve. Már nagyon régóta szerettem volna bemutatni valamilyen úton-módon, és most végre sor kerül rá. *-* Ez, ahogy a neve is mutatja, egy relaxáció és meditáció központú app, és FANTASZTIKUS (csak objektíven :D). 
Különböző ú.n. programokat ajánl fel, amelyekben egy kellemes hangú narrátor instruál téged, legtöbbször arra ösztönözve, hogy magadra figyelj és ne kalandozz el. A programok alá mi választhatunk háttérzajt/zenét, ezek ingyenesen letölthetők az alkalmazáson belül. Ha nem szeretnél semmilyen szöveget hallani, csak szükséged van valamilyen kontrollra a meditációhoz - a Timed Meditation és az Open-ended Meditation opciókra kattintva a választott háttérzajon kívül bizonyos időközönként csengőhang figyelmeztet arra, hogy összpontosíts, illetve arra, hogy lejárt a meditálásra szánt időd.
Tudni kell, hogy angol nyelvű az egész, de szerintem egy középfokkal abszolút megérthető. Apró negatívum, hogy fizetős, már persze, ha az összes programot szeretnéd elérhetővé tenni. Én csak az ingyenes mintákat használom, szerintem azzal is bőven el lehet lenni. 
Nagyon ajánlom bárkinek, aki szeretne egy kicsit kikapcsolódni és magára figyelni, én már évek óta használom, mindig visszatérek hozzá, mert tényleg azt adja, amit kínál: megnyugvást, lelki békét, pihent elmét, ezek mindegyike elősegíti a jobb közérzetet, illetve a napközbeni produktivitást, és energikusságot. Csak jól járhatunk vele. ;)

Az alkalmazások tulajdonosait, kitalálóit illeti minden jog, ez egy nem szponzorált, saját tapasztalatok alapján íródott ajánló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése